Nejvíce nestoudnou bytostí na světě je Honey Badger

Nejvíce nestoudnou bytostí na světě je Honey Badger

Dnes jsem zjistil, že nejnebezpečnějším tvůrcem na světě je Honey Badger, podle Guinessovy knihy světových rekordů.

Honey Badgers má mnoho důvodů být neohrožený. Mají velmi tlustou, gumovou kůži, která je tak hustá, že se ukázalo, že je téměř nepropustná pro tradičně vyrobené šípy a oštěpy. Dále jejich kůže může úplně vyrazit z ostré mačety, aniž by to nutně muselo řezat kůži. Prakticky tato kůže pomáhá chránit medonosníka před zuby dravců.

Spolu s tím, že je hustá a velmi houževnatá, je Honey Badgerova kůže také poměrně volná, což jí dovoluje dost volného pohybu v kůži. To zvlášť pomáhá, když je napadeno většími dravci a nachází se v dravých spojkách. Potom se může rozptýlit ve své kůži a získat dlouhé drápy a ústa s ostrými zuby v takovém postavení, aby uškodilo dravce, který ji drží. Tím je obzvláště nebezpečné pro zvíře, aby držel medovník v jeho čelisti, pokud ho okamžitě nezabije, což je obtížné. Honey Badger se může prostě rozptýlit a zuřivě zaútočit na obličej a oči tvora. Zatímco medvěd zloděj může nakonec zemřít v takovém setkání. Zvíře, které ji zabil, pravděpodobně zamyslí dvakrát, než zaútočí na další medvěd. Ukazuje se, že téměř žádný bezpečné místo nese Honey Badger, aniž by se mohl dostat do pozice, která vás napadne. Domníváme se, že pokud jste se podařilo uchopit Honey Badger za zadní část krku a držet ho ve zbrani déle ve vzduchu, to může být bezpečný způsob, jak ho udržet, ale ne hodně dobrovolníků, Tato teorie.

Spolu s ostrými zuby mají medovodní medvědi také neuvěřitelně silné čelisti. To je užitečné kvůli tomu, že Honey Badger bude jíst každou část své kořisti, včetně kostí. Čelisti jsou dokonce dostatečně silní, aby potrava želvy, včetně skořápky, bez obtíží.

Nejen to, ale přirozeně nejsou příliš postiženy mnoha druhy záchvatů a jedů. Mohou dokonce dostat kousek králem Cobras a Puff Adders několikrát s malým účinkem, ačkoli úder z něčeho jako Puff Adder, který dokáže skutečně proniknout jejich kůži nakonec zaklepat Honey Badger na pár hodin. Ačkoli není přesně známo, jak tělo Honey Badger odolává účinkům těchto druhů smrtícího jedu, předpokládá se, že jestliže by je hady dostali dost, je pravděpodobné, že jed nakonec zabije Honey Badger. Bohužel pro hada je však nepravděpodobné, že budou přežít dostatečně dlouho v bitvě s Honey Badgem, aby ho dostali natolik, aby ho zabili. Dále to trvá, než nastanou účinky jedu, takže i když se mu to podaří vyřadit, bude pravděpodobně již hnědý, když se to stane.

Spolu s vrozenou houževnatostí je Honey Badger také neuvěřitelně inteligentní. To bylo dokonce pozorováno pomocí nástrojů k lovu kořisti. Jsou také dostatečně inteligentní, aby sledovali Honeyguide ptáky, aby našli úly, kde budou jíst larvy a med.

Zajímavé je, že Honey Badger má také reverzibilní anální pouzdro, které má neuvěřitelně silný, dusný zápach. Bylo zjištěno, že tento zápach využívají jako dodatečnou formu obrany proti velkým dravcům jako jsou lvi.

Tato kombinace pozoruhodných vrozených obranných a ofenzivních schopností vedla k tomu, že Honey Badger se zdá, že se bojí několika věcí. Jejich agresivita také vyústila v nemnoho dravců, kteří se obvykle pokusili jíst něco, co je Honey Badger, a rozhodli se vyhnout zvíře. Dokonce i dravci, jako jsou lvi a leopardi, mají tendenci dávat Honey Badger velké kotviště, i když je známo, že medovník je zabit lvy a leopardy. Současně však bylo také zjištěno, že loví lvy z zabití a berou to za své, včetně jednoho případu, kdy tři medovníci z Honey vyháněli sedm lvů z zabití, které lvi jedli, nebojácně.

Bonusové fakty:

  • Honey Badgers dostanou své jméno z jejich sklonu hledat a jíst med a včelí larvy. Dokonce ani nemají problémy s útocem na včelovité včelovité včelovité ("vražedné včely").
  • Honeyguides je druh ptáka, který povede medonosy na včely. Pták bude čekat, až medvěd medvěd rozbije úl a zaplní. Jakmile medonosník odjede, Honeyguide bude ležet a bude jíst zbylé larvy a včelí vosk.
  • Medoví žáci jsou schopni rychle kopat do tvrdé země. Během několika minut dokážou kopnout dostatečně hlubokou díru, aby se skryli.
  • Honey Badger je také obecně známý jako Ratel a vědecky jako: Mellivora capensis. Oni převážně žijí v částech Afriky, Středního východu a Indie. Přes jméno se více podobají lasům než jezevci. V zajetí žijí kolem 24 let. Nikdo neví, jak dlouho žijí ve volné přírodě.
  • Honey Badgers obvykle loví a žijí sami. Během období rozmnožování však bylo pozorováno, že loví spolu. Jejich domovy jsou typicky vykopané díry s průchodem do holého hnízdiště.
  • Honey Badger jí různorodé potraviny včetně: drobných krokodýlů, bobulí, kořenů, škorpiónů, hadů, vajec, hmyzu, hlodavců, ptáků, ovoce, žab, lidských těl, medu, ovcí, koní apod. mohou ho zabít nebo se setkat s mrtvým tělem zvířete, budou ji jíst. Jsou také rádi jíst ovoce a melouny, které spolu s krví jsou často jedním z jejich primárních zdrojů vody. Hadi typicky představují asi polovinu celkového jídla medovníků jíst.
  • Jedna metoda, kterou používají medoví medvědi při útoku na větší kořist, je castrovat je a pak čekat, až zvíře oslabí od krvácení.
  • Mužští medoví žáci obvykle mají domov o rozloze přibližně 200 čtverečních mil. Ženy mají doma kolem 50 čtverečních mil. Vzhledem k jejich velmi rozsáhlým oblastem domácího výskytu jsou populace medonosných medvědů v dramatickém úpadku, kde se stále častěji nacházejí oblasti Honey Badger včetně oblastí s velkou lidskou populací. Oni mají také nízké míry reprodukce (obvykle jeden nový badatel na pěstování).
  • Honey Badger feny jsou nazývány "prasnice". Mužští medoví se nazývají "kanci". Jejich mladí jsou nazýváni "výstroji".
  • Honeyguides je také známo, že vedou lidi k medu, aby se mohli živit zbytky, které zanechaly. Boran lidé používají zvláštní píšťalku, aby se pokusili přilákat Honeyguide, když chtějí hledat medu.

Zanechte Svůj Komentář